top of page
Search

Zaļajā dienā pulcējas 30 apkaimes ļaudis

2. decembrī Mellupu sociālās mājas zālē norisinājās pirmā Zaļā diena Mežiniekos - bija iespēja uzzināt kaimiņu videi draudzīgās saimniekošanas knifiņus, apmainīties ar mantām, pagatavot savu augļu/dārzeņu maisiņu un izkustēties mūzikas pavadījumā, kopā ar kapelu "Brička".


Iesākoties sarunām par dabai draudzīgu saimniekošanu, pieredzē dalījās trīs saimieces - Līga no Mežauļiem, Kristīne no Jaunpriedājiem un Līva no Rogām. Paldies arī pārējiem, kuri aktīvi iesaistījās sarunā un dalījās savos knifiņos, mēs kopā "piepildījām" diezgan brangu tabulu, to var aplūkot šeit.


Nospriedām, ka ieteikumu vēl daudz, bet lai galva nekūpētu no šī visa - devāmies pērļu medībās. Prieks, ka liela daļa no atnestajām mantām, tika aiznestas uz citām mājām un nu priecēs savus jaunos saimniekus! Atnesto lietu krājums bija pamatīgs - bērnu apģērbi, apavi, rotaļlietas, pieaugušo apģērbi, apavi, aksesuāri, trauki, interjera priekšmeti, dažādi sadzīves nieki un tehnika (rūteri, lampiņas, ūdens filtra kanna, skeneris - tā varētu turpināt vēl un vēl)

Paralēli norisinājās arī darbnīcas - bija iespēja izgatavot sev organzas maisiņus augļiem, uzšūt karstumizturīgas lupatiņas virtuvei un bērniem - izdekorēt ietinamo papīru un izgatavot savu ziemassvētku lellīti no neglābjami nolietotām zeķubiksēm.

Kad apmeklētāji sāka pagurt no darbošanās, mainīšanās un sirsnīgām sarunām, bērnus jautrās rotaļās izkustināja kapela "Brička", jo kas tad tas par ziemas pasākumu bez kārtīgas lāča, kazas un vilka apdziedāšanas.


Kopīgi nonācām pie vienas atziņas- šādam maiņas pasākumam jākļūst par ikgadēju tradīciju mūsu apkaimē!


Paldies ikvienam, kurš iesaistījās un kuplināja šo notikumu! Lai mums visiem skaists Ziemassvētku gaidīšanas laiks!





0 comments
bottom of page