top of page
Search

Slieku, govju un vīnogu audzēšana - ne ar to vien Mežinieki spēj pārsteigt!

Updated: Oct 6, 2022

Saulainā 25. septembra dienā vietējie māju saimnieki posa savas sētas un gatavojās viesu uzņemšanai kampaņā "Atver durvis". Sestdien satiktie saimnieki bēdājās, ka visas puķes jau beigušas ziedēt, bet ticiet, tas nemazināja piedzīvojumu garšu ne par gramu!


Ratnieku pusē uzņemt apkaimes ļaudis bija gatavas četras saimiecības: Spāres, Lielratnieki, Medaiņi un Druvas. Medaiņos saimnieces vadībā bija iespēja uzzināt par tautastērpu vainagu un zīļu jostu tapšanu, kā arī aplūkot gatavos darinājumus. Savukārt Lielratniekos Kukļu ģimene izrādīja savvaļas lopu ganāmpulku un pastāstīja par dabai draudzīgu pļavu uzturēšanu. Spārēs varēja uzzināt detaļas par Kalifornijas slieku audzēšanu, bet saimnieki "Druvās" dalījās ar vīnogu audzēšanas knifiņiem un piedāvāja iemēģināt kādu ogu.


Mellupos bija iespēja aplūkot mūsu vietējo uzņēmēju piedāvājumu, kuri jau ikdienā piedāvā savus pakalpojumus kokzāģētavā, veikaliņā un benzīntankā.


Pasākuma noslēdzošajā daļā bija iespēja paviesoties "Misās" bijušajā mežniecības pagalmā, kurā šobrīd saimnieko apkaimes pazīstamākie mežsargi Tīsiņi. Dienas piedzīvojums noslēdzās "Mežauļos": saimnieces Līgas Brodužas stāstu pavadījumā bija iespēja sastapties ar sociālā uzņēmuma "Dabas zirgi" mīluļiem - zirgiem, tam sekoja "Ķekavas muzikanti" biedrības kolekcijās esošo seno mūzikas instrumentu demonstrācija un tad jau visi draudzīgi stājās rindā pēc svaigi gatavotā boršča, kurš tapa pateicoties "Mežauļos" dzīvojošajiem ukraiņiem.


Īpašs paldies drosmīgajiem māju saimniekiem, kuri bija gatavi atvērt savas durvis! Paldies arī visiem, kuri nepakautrējās un piedalījās pasākumā un iepazina tuvāk savus kaimiņus!


Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.






0 comments
bottom of page