top of page
Search

Publiskā apspriedē prezentēts Mežinieku kopienas attīstības stratēģijas plāns

26. novembra vakarā tiešsaistes platformā Zoom tikās Mežinieku kopienas iedzīvotāji un biedrības pārstāvji, lai kopīgi izspriestu par sagatavotās attīstības stratēģijas piedāvātajiem mērķiem turpmākajiem trīs gadiem. Jā, iespējams kādam šis izklausās pārāk piņķerīgi un sarežģīti, taču pieredze rāda, ka bez kārtīgas pamatu ieliešanas, māja nebūs ne stabila, ne drošan, ne spējīga izturēt pārbaudījumus. Šāds statēģiskais plāns tika veidots, balstoties uz apkaimes iedzīvotāju izteiktajiem viedokļiem lielajā aptaujā 2021. gada vasarā un šis plāns kalpos kā karte, lai zinātu, kur virzīties turpmāk.


Sapulcē piedalījās 30 mājsaimniecību, daudzas no tām aktīvi iesaistījās, komentēja un vērtēja prezentācijā piedāvātos risinājumus. Sapulci atklāja biedrības "Mežinieku apkaimes attīstībai" projektu vadītāja Inese Kukle. Tad ar uzrunu pievienojās arī Ķekavas novada pašvaldības mērs Juris Žilko, sapulci moderēja kopienu eksperts Āris Ādlers. Sapulce prasīja daudz koncentrēšanos, jo kopīgi bija jāaplūko septiņi darbības virzieni un tiem pakārtotās aktivitātes. Paldies ikvienam, kurš godam bija klātesošs līdz sapulces noslēgumam!


Kopienas stratēģiskais attīstības plāns ir nepieciešams, lai sekmētu plānveidīgu un pārdomātu apkaimes kopienas attīstību; izmantojot apkaimes iespējas un mazinot draudus, efektīvi izmantojot resursus un zināšanas virzītos vēlamajā - kopienas vīzijas virzienā.


Stratēģija veidota projekta "Biedrības kapacitātes stiprināšana pārejai jaunā attīstības posmā", ko finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, ietvaros.


0 comments
bottom of page