top of page
Search
meziniekuapkaime

Pieredzes apmaiņas Zoom tikšanās ar Norvēģu partneriem

07.07.21. pēcpusdienā biedrības valde kopā ar apkaimes bērnu un jauniešu pārstāvi, tikās ar projekta partneri - Norvēģu Zaļās attīstības koledžas docentiem Rhys Evans un Johan Barstad. (Hogskulen for Grøn Utvikling)

Tikšanās mērķis bija šo pieredzējušo mentoru vadībā palīdzēt iziet ārpus ierastā domāšanas formāta un spēt saskatīt tos resursus, kuri mums kā kopienai un lauku teritorijai jau ir, kā arī palīdzēt saprast, kā tos turpināt attīstīt un izmantot nākotnē.

Abu sirmo kungu lielā pieredze kopienu un lauku apkaimju attīstībā ne tikai Norvēģijā, bet arī Skotijā un citviet, ļauj saskatīt gan potenciālos izaicinājumus, gan iespējas. Viena no pamatatziņām bija, ka mēs, Mežinieku apkaime, esam iesākuši darbu no pareizā gala: esam sākuši ar stabilu pamatu veidošanu jeb stratēģijas izstrādi un tas ļaus mums daudz vieglāk turpināt attīstīit kopienu nākotnē, nešaubīgi saglabājot mērķi un mērķtiecību.

Tikšanās laikā izskanēja arī vairākas brīnišķīgs idejas, ar kuru palīdzību padarīt iedzīvotājus vēl saliedētākus un šo apkaimi īpašāku un aizraujošāku gan pašiem, gan viesiem.

Galvenie ieguvumi:


  • ticība tam, ka esam uz pareizā ceļa,

  • apziņa, ka mums ir vēl daudz neizmantotu resursu un

  • vērtīgi ierosinājumi un padomi no pieredzējušajiem mentoriem.






0 comments

Kommentare


bottom of page