top of page
Search

Pieredzes apmaiņa Kurzemē

Biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” 16. augustā devās otrajā pieredzes apmaiņas braucienā, šoreiz uz Kurzemes pusi - uz Alsungu un Ziemupi, lai uzzinātu par izaicinājumiem un iespējām, ar ko saskaras šīs kopienas.




Alsungā mūs laipni uzņēma bijusī Alsungas novada vadītāja, aktīva iedzīvotāja un biedrības projektu vadītāja Daiga Kalniņa. Pastaigā caur Ziedleju estrādi gar Kauliņupi Daiga pastāstīja par kopienas piedzīvotajām veiksmēm un izaicinājumiem, par to, kā mājsēde ietekmējusi kopienas attīstību un sadarbību. Pārrunājot Alsungas attīstības stratēģiju, saklausījām vērtīgas atziņas, kuras noteikti noderēs veidojot Mežinieku attīstības plānu. Tika ievadītas arī sarunas kopīgas pieredzes apmaiņas platformas izveidei, kas kopienu līderiem būtu vērtīgs atbalsts motivācijas uzturēšanai ikdienā.


Otra apkaime, kurā viesojāmies, arī var lepoties ar viedā ciema statusu un tā ir Ziemupe. KulTūrBode ir kopienas vienojošais un redzamākais elements. Kamēr ārā plosījās vējš un lietus, mājīgā atmosfērā pārrunājām to, cik līkumains bijis šīs kopienas ceļš un kādi soļi tika sperti, lai nonāktu līdz veikalam, ēdināšans furgonam un savam festivālam. Veikaliņa saimnieces Daiga Kadeģe un Daina Vanaga vaļsirdīgi dalījās pieredzē, iedrošinot turpināt iesākto, mērķtiecīgi doties uz priekšu un vienam otru atbalstīt. Dažas no vērtīgajām atziņām, ko saklausījām, sasaucās ar mūsu projekta mērķi






0 comments
bottom of page