top of page
Search

Noticis ikgadējais iedzīvotāju forums

Updated: Oct 6, 2022

23. septembra vakarā Ķekavas pagasta Brodužu ģimenes mājās "Mežauļos" pulcējās apkaimes aktīvākie ļaudis, domubiedri, kaimiņi un pašvaldības, kā arī partnerības "Daugavkrasts" pārstāvji, lai kopīgi atskatītos uz paveikto šajā gadā: Izdarītu secinājumus un izteiktu ierosinājumus, apstiprinātu apkaimes Ētikas kodeksu, uzzinātu jaunumus no pašvaldības un partnerības "Daugavkrasts", kā arī lai kopā spriestu par apkaimes tālāko attīstību un nākamajām aktivitātēm.


Pasākumu atklāja mājas saimniece Līga Broduža ar sirsnīgu stāstu par boršču. Tam sekoja pašvaldības vadītāja J. Žilko un novada NVO centra veidotājas A. Smiltānes uzruna, kurā Mežinieku apkaimes biedŗībai tika izteikti vairāki komplimenti. Nelielu runu teica Uzņēmējdarbības komunikācijas projektu vadītāja Laura Caune.

Sapulci turpināja Inese Kukle, biedrības projektu un attīstības vadītāja - viņa dalījās par līdz šim kopienā paveiktā izvērtējumu. Savu stāstījumu Inese nobeidza ar aizkustinošu nākotnes vīziju, kurā, aizvērtām acīm, iegrima visi klātesošie.

Pārejot pie svarīgākās daļas, svinīgi tika apstiprināts kopienas Ētikas kodekss:


1 Izturos ar cieņu pret apkaimi, kaimiņiem, dabu – kā saimnieks savā apkaimē

2 Esmu atbildīgs par tīrību, kārtību, koplietošanas objektu (ceļš, pieturas,…) atbilstošu, saudzīgu lietošanu

3 Pozitīvi attiecos pret kopienu, novērtēju paveikto, izsaku atzinību

4 Konfliktus apkaimē risinu komunicējot, ja nepieciešams noskaidroju kopienas viedokli

5 Nekritizēju kopienas darbu, bet nāku palīgā ar risinājumiem, darbu, laiku u.c. resursiem

6 Ārpus kopienas par to runāju tikai labu (nesaprašanos risinu iekšienē)

7 Esmu atbildīgs un nepaeju/nepabraucu garām, ja varu novērst esošu vai potenciālu negadījumu

8 Sasveicinos ar apkaimes ļaudīm, arī ja personīgi nepazīstu

9 Augu kopā ar kopienu: pilnveidojos, iesaistos, atbalstu jauninājumus

10 Atbalstu principu “pirkt no tuvākā”, tādejādi veicinot vietējo uzņēmējdarbību



Pasākumu turpināja iepazīšanās aplis nedaudz brīvākā formā, kam sekoja iespēja izteikties, diskutēt un dalīties viedokļos gan savstapsēji, gan ar pašvaldības priekšsēdētāju. Tam sekoja neliela vakariņu pauze ar zupu un sarunām.


Foruma noslēdzošajā daļā tika izveidotas trīs grupas, kurās iedzīvotāji sprieda: Kā veidot apkaimei nepieciešamo infrastruktūru, piesaistot fondus: - vada Inese Kukle un Aiga Smiltāne

Kā apkaimi padarīt pievilcīgāku dzīvošanai (mīkstās aktivitātes): - vada Ineta Boša un Ulla Antona un trešā grupa: Kā aktivizēt sadarbību ar pašvaldību – vada Līga Broduža, pašvaldības pārstāvji. Pēc grupu darba prezentācijas turpinājās neformālās sarunas un diskusijas, kuras, šķiet, drīzumā vainagosies ar vēl kādām kopīgi realizētām iecerēm un projektiem.


Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.




0 comments
bottom of page