top of page
Search

Mežiniekos lepojas ar kopīgi radīto puķu dobi.

Biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” ir ļoti gandarīta par kopīgiem spēkiem radīto puķu dobi Plakanciemā un pateicas visiem atbalstītājiem un darboņiem par nesavtīgo brīvprātīgo ieguldījumu Mežinieku apkaimes labā.

Jau pagājušā rudenī Mežinieku kopienā radās ideja, ka Plakanciema centrā aizaugušais trijstūris, kas izveidojies starp ceļiem, būtu pārveidojams puķu dobē. Un tā jau vairākas dienas pirms Lielās talkas sākās darbi pie dobes izveides: tā tika pārrakta, līdzināta zeme, lasīti akmeņi, ieklāti zari, mēsli, melnzeme, lai talkas dienā atliktu vien puķu stādīšana. Taču, nav ko slēpt, bija arī brīži, kad likās, ka visai lielā - apmēram 80 m2 dobe, nebūs kopienai pa spēkam, taču ar katru dienu darīt gribētāju skaits pieauga un cerība, ka kopā tomēr varam, arvien stiprinājās.

Apkaimes ļaudis tika aicināti ziedot atraitnītes, no tām lauku sētu saimnieces veidoja Mežinieka kopienas logo ar simbolisko M burtu jeb Misas upes līkločiem. Radītā puķu dobe ne tikai priecēs acis, bet kalpos arī kā vieta, kur jebkurš iedzīvotājs var pielikt roku un sniegt savu ieguldījumu kopienā.

Biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” no sirds pateicas visiem atbalstītājiem – gan tiem, kas palīdzēja ar traktortehniku, gan deva dobes materiālu, gan kas raka, stādīja un ziedoja puķes: Dacei un Ingum no "Lapiņām", Oskaram no "Celmiņiem", Artūram no "Spriguļiem", Guntaram no "Dzilnām", "Jaunpriedāju" saimniekiem, "Opincānu" saimniekam, Simonai un Aurorai no "Pļavām", Maigai no "Spārēm", Kristīnei no "Lilijām", Mārai no "Lielveisiem", Sandrai no "Pļaviņām", Anitai no "Misām", Anniņai no "Pūpoliņiem", Silvijai no "Lapiņām”, Inesei no "Lielratniekiem, SIA “Dabas zirgi", Inetai no "Mazmellupiem". Īpašs paldies Jurim Kudapam no z/s Medīgas Iecavas pusē.

Taču ar to vēl Lielā talkas diena nebija galā - ar gandarījuma un labi padarīta darba sajūtu Mežinieku ļaudis atzīmēja apkaimei jau par tradicionālu kļuvušo Ūsiņdienu. Tika gan kopā piedzīvotas šo svinību ieražas, gan dziedāts un iets rotaļās. Liels paldies zirgu un cilvēku labsajūtas centram “Dabas zirgi”, kapelai “Brička”, ka Mežiniekos ir radīta iespēja tepat apkaimē pieredzēt un piedzīvot svētkus, un vienkārši pabūt kopā.

Mežinieku ļaudīm uz palodzēm, siltumnīcas, dārzos jau dīkst samtenes, cīnijas un citas vasaras puķes, kas vasaras vidū tiks stādītas atraitnīšu vietā, bet nākotnē skatoties, tiek domāts arī par ilglaicīgāku risinājumu dobes skaistumam. Mežiniekos Laimes lāci negaida, bet dara paši!

Augam Mežiniekos!



0 comments
bottom of page