top of page
Search

Mežinieki sper drošu soli uz priekšu un uzsāk jaunu gadu ar jauniem mērķiem

Biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) finansiālam atbalstam no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, 2022. gada februārī uzsāk projekta “Nākamais secīgai solis Mežinieku kopienas attīstībā” īstenošanu.





Projekta mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti vietējā līmenī un veicināt pilsoniskas sabiedrības ilgtspēju un attīstību, tai skaitā veicinot ikviena piederības sajūtu konkrētajai apkaimei, tās vērtībām. 2021. gadā Mežinieku iedzīvotāju sociālā aptauja skaidri parādīja kopienas galvenās vērtības, tika izstrādāts Stratēģiskās attīstības plāns un attiecīgi šī gada projekta mērķis cieši sasaucas ar iedzīvotāju izvirzītajām prioritātēm.


Projekta darbos ietilpst plašs uzdevumu klāsts: konstruktīvas sadarbības veidošana ar pašvaldību, vecāko apkaimes ļaužu intervēšana, lai savāktu vērtīgas pagātnes liecības par dzīvi Mežiniekos un, balstoties uz tām, izveidotu pastaigu maršrutu apkaimē, vairākas meistarklases ar apkaimes iedzīvotāju dalīšanos pieredzē par aktuālām tēmām - permakultūras dārza veidošanu un lauku sētas tradicionālā stila saglabāšanu, apkaimes un kaimiņu iepazīšanas akcija, iedzīvotāju forums un apkaimes ētikas kodeksa izstrāde, kā arī kampaņa “Mežinieki lepojas” (ar kopienas mājas lapas sadaļas izveidošanu) un senioru atbalsta programma, iesaistot jauniešus. Vairāk par projekta aktivitātēm laika gaitā varēsiet lasīt šeit: https://www.mezinieki.lv/sif-2022


Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.




0 comments
bottom of page