top of page
Search

Mežauļos ieskandināti Mežinieku Ziemassvētki

Lai arī darbīgs un dažādu notikumu piepildīts šis pirmssvētku laiks, Svētdien, 18. decembrī Zirgu un cilvēku labsajūtas centrā "Dabas Zirgi" pulcējās apkaimes ģimenes, lai kopīgi baudītu pasakaini skaisto ziemas dienu, darbotos radošās darbnīcās un sildītos pie ugunskura.


Pasākuma laikā darbojās trīs radošās darbnīcas, kurās ikviens varēja iemēģināt roku, lai izgatavotu bišu vaska tējas sveces, koka svečturīšus un papīra dekorus. Jāpiemin, ka bišu vasks iegūts te pat Plakanciemā, vienā no daudzajām mūsu apkaimes bišu dravām, tāpēc šķita īpaši svarīgi ierādīt sveču izgatavošanu mūsu kopienas ģimenēm. Kokamatnieka Valda Priedes vadībā ikviens, atbilstoši savām spējām un vecumam varēja izgatavot koka svečturīti, kurš paredzēts tieši tējas svecēm, kuras kopā ar Līvu Priedi varēja izliet katrs, kuram pietika pacietības, jo sveces lielā aukstuma dēļ bija jāgatavo trīs kārtās, ļaujot tām pakāpeniski atdzist. Savukārt Ullas Antonas vadītajā papīra darbnīcā čaklie pirkstiņi varēja pagatavot dekorus telpai vai svētku eglītei, otrreizēji izmantojot iepriekšējo gadu raibos kalendārus.


Pagalma saimniece Līga Broduža iepazīstināja viesus ar zirgiem, dalījās ar pavisam neparastiem stāstiem par to, kā zirgi redz šo pasauli un kopīgi pacienāja mīluļus ar viņu lielāko ziemas našķi - burkāniem.


Kad rokas bija pavisam nosalušas no šīm aktivitātēm, kapelas Brička vadībā visi nedaudz izkustināja arī kājas un apguva tradicionālās Ziemassvētku laika latviešu rotaļas, kurās simboliski cīnās tumsa ar gaismu, nomirst vecais gads un piedzimst jaunais.


Pasākuma noslēgumā notika draudzīga sildīšanās pie ugunskura, cepot tradicionālās "puļķmaizītes" - katram bija iespēja pašam pagatavot savu hotdogu lauku stilā!


Paldies visiem, kuri bija klātesoši un pieskatīja, lai diena būtu priecīga ikvienam! Tik silti ap sirdi, kad apkārt ir cilvēki, kuriem rūp! Un nav nozīmes, vai kāds palūdza izdarīt, vai pats pamanīju un izdarīju: cimdiņš atrada saimnieku, malka ugunskurā tika piemesta, desiņas izglābtas no apdegumiem, karstais dzēriens ieliets izslāpušajiem un nosalušās rokas sasildītas! Paldies, kaimiņi! Lai gaiši, priekpilni un mīļi svētki katrā apkaimes mājā!





0 comments
bottom of page