top of page
Search
meziniekuapkaime

Kopienas pulcēšanās vieta – jauna LAPENE Dižauļos, Plakanciemā

Izveidot ikvienam mūsu apkaimes iedzīvotājam jebkurā laikā pieejamu pulcēšanās vietu, ir sens mūsu kopienas sapnis.

Pateicoties Ķekavas novada konkursā iegūtajam finansējuma, kā mērķi ir uzlabot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un sekmēt kopīgas aktivitātes, biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” ir izveidojusi publiskas pieejamības infrastruktūras objektu – lapeni, kas bez maksas pieejama jebkuram apkaimes iedzīvotājam kopā ar viņa radiem, draugiem, kolēģiem.

Lapenes izveidē iesaistīts liels brīvprātīgā darba stunda apjoms – ir tikuši organizēti mērniecības darbi un saņemtas nepieciešamās atļaujas ēkas novietošanai, veikta lapenes vietas sagatavošana, novietošana, tās.koka daļu apstrāde ar antiseptiķi. Tuvākajā laikā lapene tiks nokrāsota ar āra darbiem piemērotu, dabīgu lineļļas krāsu.

Tā kā, prātīgi lietojot pieejamo finansējumu, tika ietaupīts, ir iegādāts arī divvietīgs koka skols. Ceram, ka ar laiku kopīgiem spēkiem priekš lapenes sarūpēsiem vēl papildus inventāru.

Lai skaistā lapene kalpotu ilglaicīgi, mēs, biedrība “Mežinieku apkaimes attīstībai” esam izstrādājuši tās lietošanas noteikumus.


LAPENES LIETOŠANAS

NOTEIKUMI

Lapene ir pieejama lietošanai TIKAI Mežinieku apkaimes iedzīvotājiem un viņu tuvajiem cilvēkiem, par kuru rīcību pilnu atbildību uzņemas tas, kurš ir uzaicinājis viesus.


Informē par to, ka lietosi lapeni, sūtot ziņu whatsapp Līgai (29330370), kur norādīts datums, kad būsi un aptuveni, cik ilgu laiku plāno būt. Sūti ziņu arī tad, ja ierodies lapenē neplānoti;


Netuvojies zirgiem, nebaro tos. Īpaši pieskati bērnus, jo barā ir savvaļas zirgs, kas, jūtot apdraudējumu, var mēģināt aizstāvēt savu baru ar zobiem un nagiem;

  • Suņi teritorijā drīkst atrasties TIKAI pavadā un pastāvīgā saimnieka uzraudzībā.

  • Netrokšņo bez vajadzības, respektē citu apmeklētāju un dzīvnieku labsajūtu! Atceries, ka pēc 23:00 nav pieļaujama jelkāda trokšņošana.

  • Aizliegta jebkāda veida pirotehnikas lietošana un ugunskuru kuršana, grila lietošana atļauta TIKAI tam paredzētā vietā.

  • Saudzē vidi un lapeni, nekāp kokos, nelauz zarus, nebojā zālienu, izturies atbildīgi un saudzīgi pret lapeni un tajā esošo inventāru, kas ir mūsu visu kopīgais īpašums.

  • Uzturi kārtību: sakop lapeni, pirms to atstāj. Tai skaitā iztīri no atkritumiem, izslauki no gružiem (slota un liekšķere ir pieejami Mazajā vagoniņā). Ja saplīst kāds stikla trauks, rūpīgi salasi visas, arī vissīkākās lauskas;

  • Ņem sev līdzi prombraucot liela apjoma iepakojumus un atkritumus;

  • Informē biedrību “Mežinieku apkaimes attīstībai” par jebkādu lapenes, tās inventāra bojājumu.

  • Noteikumu neievērošanas gadījumā biedrība patur tiesībās izraidīt lapenes apmeklētājus no lapenes un teritorijas.

ATCERIES! Šī teritorija ir zirgu mājas, tāpēc elektriskā gana lentās ir elektrība. Dodoties prom, rūpīgi aizver vārtus.

Ja rodas kādi jautājumi, lūdzu zvani +371 29330370!

Ja redzi, ka kāds ļaunprātīgi izturas pret lapeni, lūdzu nekavējoties ziņo Ķekavas pašvaldības policijai pa tālr. 8488.


0 comments

Comments


bottom of page