top of page
Search

Kas tos Jāņus ielīgoja? Mūsu pašu ciema ļaudis!

Nu jau par tradīciju kļuvis Jāņu ielīgošanas pasākums Mežiniekos, kurš šogad notika 19.jūnijā un pulcēja ļaudis no visas apkaimes.


Tā pat kā pagājušajā gadā, dziesmas, rotaļas un dančus spēlēja kapela "Brička". Šoreiz lietus dēļ netika greznots auto un nenotika danči pagalmos, bet tas netraucēja muzikantiem ienest svētku sajūtu dažādās apkaimes vietās. Skanot dziesmām un ejot rotaļās, tika izdancināta kupla dzimšanas dienas ballītes kompānija "Misās", kur sabraukuši ārzemju radi. Savukārt pēc tam, muzikālais auto piestāja Mellupu sociālajā mājā, lai ienestu svētku sajūtas arī tur dzīvojošajiem. Muzikanti tika uzņemti ar cienastu, skaistiem ziediem un izdekorētām telpām. Tiem, kuri nevarēja izkustēties rotaļās, bija iespēja pievienoties kopīgās un visiem zināmās Jāņu dziesmās. Un visbiedzot, muzikanti piestāja galapunktā - Kukļu ģimenes saimniecībā "Lielratnieki", lai izlustētos kopā ar visiem apkaimes ļaudīm, kuri vēlējās sajus tuvojošos svētku garšu. Te sastapās gan tuvāki gan tālāki kaimiņi, gan apkaimē uzņemtās Ukraiņu ģimenes un gaisā virmoja pieties sirsnība un dzīvesprieks.

Galdā tika celti dažādi pašu gatavoti gardumi un, protams, neiztikt bez alus un kvasa. Spītējot lietum, tika iekurta uguns, ziedota maizīte un medus, kā arī lūgta svētība it visam, kas mums svarīgs - ģimenei, radiem, draugiem, bērniem, mājai, saimniecībai, lopiem, apkaimei, novadam, valstij, pasaulei. Un, protams, lūdzām svētību un mieru pasaulē!


Paldies ikvienam, kurš bija klāt un palīdzēja uzburt kopīgo svētku sajūtu un radīt pozitīvas emocijas!


Līgo!





0 comments
bottom of page