top of page
Search

Gaidāma pirmā mantu maiņas diena Mežiniekos!

02.12.23. plkst. 13.00 Mellupu sociālās mājas zālē pirmo reizi Zaļā diena Mežiniekos! Dienas gaitā: mantu maiņa, diskusijas un pieredzes apmaiņa par draudzīgu saimniekošanu bez atkritumiem, kā arī radošas darbnīcas un kopīga muzicēšana. Mīļi gaidīti gan lieli, gan mazi apkaimes iedzīvotāji!


Novembra beigās sākas Ziemassvētku izpārdošanas, un pasauli arvien vairāk pārņem t.s. Melnās piektdienas atlaižu un iepirkšanās bums. Tas aizsākās Ziemeļamerikā, bet nu ir pārņēmis arī Eiropu – mums visiem tiek piedāvātas lietas ar milzīgām atlaidēm, un cilvēki arvien vairāk krīt kārdinājumā pirkt to, kas viņiem nebūt nav vajadzīgs.

Diena bez iepirkšanās ir atgādinājums samazināt patēriņu ne tikai vienu dienu gadā, bet visu cauru gadu. Tā ir iespēja pavaicāt sev – vai tiešām viss impulsīvi iekārotais ir nepieciešams? Varbūt varam lietas labot, nomāt vai aizņemties no kaimiņiem, tādā veidā samazināt savus izdevumus un jaunu priekšmetu ražošanai nepieciešamos dabas resursus.

Diena bez iepirkšanās ir arī protests – mums nav jāpērk un jāpatērē, lai justos labi un pavadītu laiku jēgpilni. Katrs no mums var mainīt savus personīgos paradumus un aicināt to darīt arī citiem.


Mežiniekos iedzīvotāju pieredzes apmaiņa par bezatkritumu dzīvesveidu līdz šim nav notikusi. Mantu maiņa un radošās meistarklases palīdzētu iedrošināt iedzīvotājus samazināt ikdienā saražoto atkritumu apjomu un dotu praktiskus ieteikumus un idejas, kā to darīt ar prieku. Lai pasākums būtu pavisam silts un mājīgs, būsim parūpējušies par tēju, kafiju un piparkūkām. Pasākuma noslēgumā, sadziedāšanās un rotaļas, lai aizgaiņātu tumšo vakarua drēgnumu.

Tiem, kuri sagādājuši mantas maiņai, lūgums pieteikties pie Līvas (22076480) līdz 01.12.23.

Uz tikšanos 02.12.23. plkst. 13.00 Mellupu sociālās mājas zālē!


0 comments
bottom of page