top of page
Search

Pašu radītie svētki Mežiniekos pulcē un saliedē apkaimes ļaudis

Updated: Jan 15, 2023

30.jūlijā Mežinieku ļaudis pulcējās uz trešajiem apkaimes svētkiem, kuru gatavošanā iesaistījās paši iedzīvotāji.


Šie svētki bija īpaši gaidīti, jo varējām atkal satikties kuplākā lokā pēc divu gadu pārtraukuma - šoreiz gan svētki pulcēja mazāk svinētāju kā iepriekšējos gadus, kad to skaits pārsniedza 200, taču tapēc tie nebija mazāk lustīgi. Jau iepriekšējā dienā apkaimes bērni gatavoja pasākumam cienastu un radīja svētku atmosfēru – gatavoja karodziņu virtenes un svētku dekorus, kā arī cepa pīrāgus. Svētki tika atklāti ar goda apli, tam sekoja savstarpēja iepazīšanās un pirmās Mežinieku kopienas nometnes bērnu apbalvošana. Mežinieku ļaudis uzrunāja un ar iegūto viedā ciema statusu sveica novada mērs Juris Žilko. Pēc tam sekoja neliels vietējo iedzīvotāju sarūpēts koncerts un pirmās sacensības, kur varējām noskaidrot, cik tad daudz par vietējo apkaimi zinām. Svētkos par lustīgu noskaņojumu gādāja pasākuma vadītāja Līga no Mežauļiem un kapela Brička, bet par gardāko svētku kliņģeri – Mellupu sociālā māja. Svētku dalībniekiem bija iespēja uzzināt ko jaunu par Misas upes darbību, atpazīt dažādus augus, pārbaudīt savu vērību un atmiņu, darboties radošās meistarklasēs, pārbaudīt veiklību un izveicību īstiem mežiniekiem piemērotās sacensībās, kā arī atskatīties uz daudzajiem notikumiem apkaimē ar Līvas no Rogām sagādāto foto/video rullīti. Taču svētkos ne tikai priecājāmies, bet paveicām arī nozīmīgu darbiņu – kopā veidojām apkaimes ētikas kodeksu un noskaidrojām, ar ko tad Mežinieku ļaudis lepojas. Un jāatzīst, ka apkaimē valda ļoti liela vienprātība un tas nemaz vairs nav pārsteigums, jo apkaime jau ir spējusi vienoties par kopīgām vērtībām un tālāko attīstību. Pasākuma nobeigumā apbalvojām veiklāko apkaimes ģimeni, vērīgāko, labāko augu pazinēju un visi kopīgi uz ugunskura cepām puļķīšmaizītes, kas vairumam bija kaut kas jauns un līdz šim vēl neizbaudīts.


Biedrība Mežinieku apkaimes attīstībai saka mīļu paldies visiem, kas palīdzēja noorganizēt tik fantastiskas darbnīcas, meistarklases un sacensības: Ojāram un Anitai no Misām, Ingusam no Lapiņām, Edgaram un Inesei no Lielratniekiem, Alisei no Mellupiem, kā arī Jaunolaines kopienai (Biedrība "Jaunolaines attīstībai"), Sandrai un Guntim no Ūdensmalu attīstībai . Pateicamies Mellupu abiem Mārtiņiem par priekšnesumiem. Milzīgs paldies norises vietas saimniekiem Mellupu sociālai mājai, it īpaši Inetai un Maritei, gan par skaisti saposto vietu, gan cienasta sarūpēšanu, tāpat arī paldies par svētku atmosfēras radīšanu Mellupu veikaliņa Kristīnei, Ancei un Agrim no Ābelēm. Priecājamies par plašo pasākuma apmeklējumu un ceram uz vēl lielāku dalībnieku iesaisti turpmāko kopienas aktivitāšu organizēšanā.


Video ieskats svētkos no Valda Priedes perspektīvas:




Paldies par foto mirkļu iemūžināšanu Valdim no "Vītām", Alisei no Mellupiem, Dacei no "Lapiņām" un Inesei no "Lielratniekiem".


Seko līdzi Mežinieku aktivitātēm arī Instagram: @mezinieku_apkaime #Meziniekukopiena #augamMeziniekos #ĢimeneiDraudzīgi un #SIFAtbalstaĢimenes








0 comments
bottom of page